10. siječnja 2012.

Lutkica od papira

Draga dječice, evo jednog prijedloga kako možete relativno lako napraviti vrlo lijepu, a istovremeno malo neobičnu lutkicu od papira. Za njeno pravljenje vam je potrebno nešto papira u boji (poželjno je da je malo tvrđi od običnog ili kolaž-papira), škarice, ljepilo i malo mašte. Ako vam se sviđa i vi biste sami željeli napraviti takvu ili sličnu, pogledajte donje slikovne upute i lutkica će uskoro biti spremna za igru. Lijepo se zabavite!

Najprije napravite, prema donjim slikovnim uputama, lutki noge i ruke. Za svaku nogu ili ruku vam trebaju dvije trake u istim ili različitim bojama (za noge malo šire i duže), koje trebate najprije na krajevima međusobno zalijepiti, a onda presavijati naizmjence jednu preko druge, te opet na kraju zalijepiti. Kada napravite ruke i noge, možete početi praviti lutkicu...

Izrežite tijelo s glavom, i to tako da ostavite male krajeve, kako biste na njih lakše zalijepili ruke i noge. Izrežite i kosu - prednji i zadnji dio, te također i odjeću. Zalijepite ruke i noge, i to tako da zadnje spojeve trakica nataknete na ostavljene krajeve za ruke i noge, a koje ste prethodno namazali s obiju strana ljepilom. Na kraju napravite i zalijepite cipele i odjeću, nacrtajte lice i dodajte detalje koježelite. Vrlo jednostavno, a veoma lijepo i zanimljivo!