12. veljače 2011.

Riba-čestitka, napravljena od srca

Draga dječice, na stranici First Palette možete pronaći jednu lijepu i jednostavnu valentinovsku ideju kako napraviti čestitku od srca u obliku ribe. Za to su vam potrebni samo malo kolaž papira (ili hamera) u nekoliko boja, škarice, ljepilo i flomaster (eventualno i drugi ukrasi), a mogu vam pomoći i ovi predlošci, koje sam vam priredila. Evo kako ona izgleda.


Da biste napravili takvu ribu-čestitku, potrebno je preklopiti papire u odabranim bojama na pola, pa nacrtati i izrezati 6 srca različitih veličina: najveće za tijelo,  manje za rep, dva još manja za peraje, jedno malo za usta i još jedno nešto veće za škrge... Potom ih s jedne strane ribe zalijepite na njihova mjesta (ako radite s jednostranim kolaž-papirom, ne zaboravite da trebate lijepiti s obrnute strane). Na kraju vam još ostaje da nacrtate glavu i oči, te da upišete svoju poruku... Vrlo jednostavno i vrlo lijepo!


A kako bi vam bilo još jednostavnije napraviti takvu ribu-čestitku, za vas sam, draga dječice, priredila gotove sheme (u nekoliko različitih kombinacija boja) koje trebate samo isprintati, presaviti srca na pola, izrezati i zalijepiti ribu... Sheme možete u PDF formatu preuzeti OVDJE.


SMG