14. listopada 2012.

Štedna kasica - za Misijsku nedjelju i Dan štednje

Draga dječice, uskoro će Misijska nedjelja (21. listopada) i Dan štednje (31. listopada), pa sam vam priredila sheme uz koje lako možete napraviti kasicu i posebno se svojim doprinosima pripremiti i za jedan i za drugi dan. Sheme i upute - u PDF formatu - možete preuzeti OVDJE, a ideje kako se pri tome možete "korisno zabaviti" i nekome pomoći - pročitati nešto niže.
 

 
 
Možete npr. svaki dan u "misijsku kasicu" ubaciti nešto novca, pa ju onda odnijeti u župu na Misijski dan (ili ju npr. tih dana predati vjeroučitelju da on proslijedi dalje), kako biste na takav način, koliko je to u vašoj moći, pomogli onima kojima je pomoć daleko potrebnija. Također, možete to organizirati i u razredu ili na katehezi, s jednom kasicom u koju ćete svi ubacivati svoje priloge.
 
Možete i npr. u razredu do Dana štednje organizirati "štednju" tako da svatko od vas napravi kasicu, napiše na nju svoje ime, sve kasice se stave na jedno vidljivo mjesto, te u njih učiteljica ubacuje "novac" (sa sheme dolje) prema onome koliko ste "zaradili". Dogovorite se svi zajedno što će vam donositi zaradu (npr. točno riješeni zadaci na nastavi, napisana domaća zadaća, lijepo ophođenje toga dana prema prijateljima...) i koliko će što koštati, te prema tome svakodnevno i postupajte. Na kraju - na Dan štednje - otvorite kasice i prebrojte koliko je tko zaradio, te proglasite pobjednika. Vjerujem kako bi vam to svima bilo zabavno i korisno.