29. svibnja 2011.

Uz blagdan Uzašašća (Spasova)

Draga dječice, u četvrtak, 2. lipnja, slavit ćemo blagdan Uzašašća Gospodinova ili Spasovo, blagdan koji se slavi  40 dana nakon Uskrsa, a prisjeća nas kako je Krist bio proslavljen i uzašao svome Ocu, a istovremeno kako je time u punini dovršio naše spasenje. To je uistinu velik i znakovit blagdan koji bi nas trebao učiti posebnoj zahvalnosti i ljubavi prema Bogu. Zato vam nudim jednu mogućnost kako ga i vi možete, u svojim obiteljima, župama i školama, dostojanstveno "obilježiti", praveći 3D sliku (plakat, pano...) Kristova uzašašća.

Možete tako npr. nacrtati Isusa s raširenim rukama (ili ga izrezati iz donje bojanke, koja se nalazi na stranici  Sermons 4 Kids), obojati i izrezati, pa zalijepiti na papir, hamer, kolaž i sl., te od valovitog kartona (ili nekog drugog materijala) napraviti okvir slike. Potom možete, slijedeći donje upute, napraviti "3D oblake", pa ih rasporediti po slici, i na kraju još probušiti rupicu na gornjem dijelu okvira, kojega možete dodatno i ukrasiti, te objesiti sliku.

Za pravljenje svakog oblaka bit će vam potreban po jedan papir A4 formata, kojega trebate presaviti na pola, pa opet na pola i još jednom, također na pola. Zatim uz presavijeni dio nacrtajte oblak, izrežite i dobit ćete 4 dijela, koja trebate međusobno spojiti tako da lijepite desne polovice jednih oblika za lijeve drugih, dok se sve polovice ne spoje. Potom gotove oblake po želji rasporedite i zalijepite na svoju sliku (plakat, pano) i sve ukrasite po želji.


Bojanka sa stranice Sermons 4 Kids

A ako želite naučiti nacrtati crtež Isusova uskrsnuća, pogledajte ovaj video-zapis, u kojemu to pokazuje vrlo kreativna Lyann Tan iz Singapura (pogledajte i njenu zanimljivu stranicu - Shine! Creative Bible Teaching Haven.