16. travnja 2011.

Košarica od hamer-traka

Draga dječice, evo jedne lijepe košarice od traka izrezanih od hamer-papira, a u koju možete staviti uskrsna jaja, bilo prava obojana, bilo ukrasna, bilo čokoladna... Ili nešto sasvim drugo... Ako vam se sviđa, samo pratite donje upute i lako ćete ju napraviti u nekoliko minuta... A OVDJE, OVDJE i OVDJE možete pronaći neke ranije košarice koje sam vam priredila.


Izrežite četiri trakice jednake dužine i širine od hamer-papira, te još jednu koja će poslužiti kao gornji vanjski obrub. Četiri trakice zalijepite jednu pored druge na gornji obrub (možete ih odmah slagati od početka lijevog ruba, ili ga naknadno odrezati, kao što sam ja to napravila), a potom ih nastavite lijepiti tako da prvu savijete i zalijepite nakon četvrte, drugu nakon te i tako sve četiri. Ako to niste ranije učinili, sada odrežite lijevi rub, a desnim spojite košaricu. Još dodajte ručku, tako da ju zalijepite s dva kraja iznutra i košarica je gotova.


Ako želite u košaricu staviti jaje, a ne npr. čokoladna jajašca ili bombončiće, onda vam ona treba biti malo plića, odnosno trebate izrezati kraće trakice koje se isprepliću i uži gornji rub. Uživajte!
SMG