3. prosinca 2010.

Magnetni adventsko-božićni označivač stranica (bookmark)

Draga dječice, priredila sam vam jedan poseban magnetni označivač stranica, koji povezuje obje strane papira, a na kojem se s jedne strane nalaze adventske, a s druge strane božićne poruke. Evo kako on izgleda.


Zamolite svoje starije ukućane da vam pomognu napraviti takav označivač stranica, kako bi vam on mogao biti svakodnevni podsjetnik na svetost vremena Došašća i otajstva Božića. 

A evo i uputa kako ga napraviti...

Potrebno je isprintati donju shemu na običan papir, a onda ju uzduž presaviti po sredini, kako se to vidi na pojašnjenju sa slike, potom u oba dijela ubaciti po komad magnetne folije (pripaziti da su glatke strane okrenute jedna prema drugoj), zatim sve spojiti prozirnom samoljepljivom folijom, te na kraju presaviti po širini. Time je ovaj uistinu lijepi i efektan označivač dovršen i spreman za označavanje stranica, koje će zbog magnetne folije biti čvrsto i daleko bolje nego li to mogu postići obični označivači.


Ipak, do magnetne folije se ponekad ne može baš tako lako doći (možete ju naručiti npr. na ovoj adresi), pa vam nudim i shemu običnog označivača, koju je potrebno isprintati, izrezati, presaviti i po cijeloj površini prelijepiti samoljepljivom magnetnom folijom (ili širokim selotejpom), te dodatno još malo učvrstiti rubove.