16. prosinca 2010.

Jedna igrica za strpljive...

Draga dječice, za vas sam priredila jednu zanimljivu igricu, u kojoj i nije baš tako lagano doći do cilja kako se to u prvi mah čini... (Ideju za nju sam našla na stranici Home Made Mamma.) Da biste ju napravili i igrali, potrebno je isprintati ove sheme (iste se nalaze na dnu posta), od kojih će prva biti tabla na kojoj se igra, a drugu treba izrezati i od nje zalijepiti kocku. Tablu bi bilo poželjno isprintati na samoljepljivu naljepnicu A4 formata, prelijepiti preko kartona i zaštititi samoljepljivom prozirnom folijom. Bilo bi dobro i kocku isprintati na tvrđi papir (npr. 120-gramski) i zaštititi istom folijom. Trebaju vam još i figurice u različitim bojama, ovisno o broju igrača koji se igraju (2-4), a pri tome vam mogu poslužiti one od "Čovječe, ne ljuti se!" ili ih možete npr. napraviti prema ovim uputama.


A pravila igre su sljedeća...

Prije početka, igrači bacaju kocku koja će odrediti koji igrač započinje igru... Onaj tko prvi dobije anđela, taj prvi kreće, tko dobije drugi, drugi kreće, itd.

Prvi igrač baca kocku i pomiče se za onoliko mjesta koliko je pokazala kocka... Ako dobije anđela, onda odmah staje na najbliže polje na kojemu se nalazi anđeo, a ako dobije neki broj, pa tako stane na anđela, onda se pomiče do sljedećeg polja s anđelom (na kraju igrice, kad više nema polja s anđelima, skače odmah na cilj i završava igricu). Ako, pak, dobije vražićka, ili na polje s njim dođe bacanjem kocke, vraća se na početak igre. Također, ako je polje već zauzeto, igrač koji bacanjem kocke dolazi na to polje, onoga prvoga vrati na početak... Pobjednik je, jasno, igrač koji prvi dođe do cilja (gdje ga, za nagradu, čekaju Djed Mraz i Baka Mrazica s darovima)...

Evo i shema:




Uživajte i oboružajte se strpljenjem!