2. rujna 2016.

Sveta Majka Terezija - slika s okvirom od vune i kartona

Sveta Majka Tereza - slika s okvirom od vune i kartona

Dana 4. rujna papa Franjo proglasit će svetom Majku Tereziju, sitnu i poniznu ženu koja je najveći dio svoga života posvetila brizi za siromašne i bolesne, a umrla je 5. rujna 1997. god., kada joj se i slavi spomendan. Više se o njoj može saznati ovdje, a niže donosimo dvije ideje za vjeronaučnu nastavu ili župnu katehezu preko kojih se na edukativan i kreativan način djecu može upoznati s vrlinama kojima se odlikovala ta stasom sitna, ali duhom velika svetica. Riječ je o izradi okvira za sliku s likom Majke Terezije te o izradi straničnika. Upute i crteži potrebni za izradu mogu se u PDF formatu preuzeti ovdje: Majka Terezija - okvir od vune i straničnik.

Za izradu okvira potrebno je isprintati crtež Majke Tereze, izrezati u toj veličini dva kartona, od kojih jedan treba imati oblik obruča. Puni krug treba zalijepiti kao poleđinu crtežu, kako bi sve bilo dovoljno čvrsto, a oko obruča treba omotati vunu i na vrhu napraviti omču. Crtež Majke Terezije je poželjno prelijepiti samoljepljivom prozirnom folijom da se zaštiti od propadanja. Na kraju treba obruč s namotanom vunom zalijepiti za crtež tako da se dobije slika s okvirom.

Majka Tereza - slika s okvirom od vune i kartona

Za izradu straničnika potrebno je isprintati shemu iz priloženog PDF-a, te ju izrezati i presaviti prema  donjim slikovnim uputama.

1