10. listopada 2012.

Na današnji dan - 10. listopada

10. listopada obilježava se kao Svjetski dan mentalnog zdravlja, s ciljem da se upozori na važnost i vrijednost zaštite i očuvanja psihičke i duhovne uravnoteženosti, koje su, na žalost, kod mnogih ljudi, stjecajem okolnosti, bitno narušene. U današnje vrijeme itekako je važno znati usvojiti i prenijeti dobre životne navike, utemeljene na zdravim i moralnim načelima, takvim koji vode računa i o dobru pojedinca i o dobru drugih ljudi, jer je to najbolji put za postizanje istinskog mentalnog zdravlja, daleko od zaglupljujućih "instant recepata" o "samoostvarenju", koje se naveliko nude u medijima. Ili što bi to naš narod jednostavno rekao: "Čini dobro i dobro će ti biti!"
 
 
10. listopada obilježava se i kao Međunarodni dan borbe protiv prirodnih katastrofa, s ciljem da se upozori na činjenicu ljudskog nemarnog ponašanja prema prirodi, koje je najčešći uzrok - izravan i neizravan - izazivanju prirodnih katastrofa, te na potrebu razvijanja zdrave ekološke svijesti, koja računa s ispravnim odnosom i poštovanjem prema svemu što nas okružuje.
 
Na današnji dan obilježava se i Svjetski dan beskućnika, pa bi bilo dobro prisjetiti se tih ljudi koji su u velikoj potrebi i barem danas nešto konkretno učiniti kako bismo im olakšali svakodnevicu...