25. listopada 2012.

Integrirani dan Područne škole Kunovec

Evo nekoliko fotografija s održanog Integriranog dana učenika  Područne škole Kunovec, a popratni tekst, kojega nam šalje učiteljica Renata Glavica, možete pročitati ispod fotografija.


 
„Z mojih bregov“ u Koprivnici i Kunovcu

Usprkos nemilosrdnoj kiši koja je u utorak 16. listopada lijevala kao iz kabla, učenici od 5.-8. razreda PŠ Kunovec, sa svojim su učiteljima realizirali Integrirani nastavni dan s radnim nazivom „Z mojih bregov v Koprivnici“. 

 U sklopu ovog Integriranog dana učenici 5. i 6. razreda posjetili su školsku knjižnicu gdje im je predavanje održala naša knjižničarka prof. Adrijana Hatadi, nakon čega su se otputili do gradskoga Muzeja gdje ih je dočekao i kroz zdanje Muzeja proveo prof. Zvonimir Hitrec.

Učenici pak 7. i 8. razreda posjetili su gradsku knjižnicu i čitaonicu „Fran Galović“ kroz koju su ih provele knjižničarke gđe Danijela Petrić i Jasminka Vajzović
Upoznali su način rada Knjižnice, obišli sve odjele, te otkrili kakve su to knjige na Brailleovom pismu i zvučne knjige.

Nakon spomenutih razgleda vratili smo se u školu gdje smo proveli završne aktivnsti, a to je bilo upoznavanje s ličnošću i djelom najpoznatijega podravskoga pjesnika Frana Galovića, čiji smo životopis te ulomke iz proznih, kao i poetska djela krasnoslovili kako bismo si u Mjesecu knjige započetom 15. listopada, dočarali našu najznačajniju književnu manifestaciju Galovićevu jesen.

Renata Glavica, učiteljica HJ