11. listopada 2012.

Dani zahvalnosti u Područnoj školi Kunovec

Evo nekoliko fotografija iz kojih se vidi kako su učenici Osnovne škole "Braća Radić" iz Koprivnice - Područne škole Kunovec, zajedno sa svojom nastavnicom hrvatskoga jezika - Renatom Glavicom - obilježili Dane zahvalnosti za plodove zemlje, a cjelokupan izvještaj kojega su nam poslali možete pročitati ispod fotografija.
 


 
"Hvala za sve plodove, naše zemlje darove…

Ispunjena mirisima domaćeg kruha, kolača, klipića i kojekakvih slastica od ranoga je jutra, danas, 9. listopada bila je naša mala škola u Kunovcu. Preko vikenda su učiteljice ukrasile školski hol, a vrijedne mame i bake pomogle tako što su ispekle puno finih slastica kojima smo obilježili ovogodišnje Dane zahvalnosti.

Kratki prigodni program upriličili smo u međusmjeni, a nestrpljivo iščekujući kušanje svega donesenog, pjevali smo, recitirali i uz blagoslov našega župnika vlč. Nikole Bukovčana molili, za sve ovogodišnje plodove, naše zemlje darove.

Nakon prigodnog programa kušali smo donesene slastice kao i darove naših gošći iz Kluba „Koprivice“ iz Koprivnice, koje su nam donijele slani i slatki specijalitet od kopriva.

Punih trbuščića i ozarenih lica, nakon naše smo se gozbe neki otputili u učionicu na rad, a neki kućama na odmor."

Renata Glavica, učiteljica HJ