11. listopada 2012.

Dani kruha u Odri (OŠ Žabno)

Evo fotografija koje nam šalju učenici Područne škole Žabno, na kojoj se vidi kako su oni, zajedno sa svojim učiteljicama, svečano obilježili Dane kruha u Odri. Više o tome možete pročitati u u tekstu ispod fotografija, a kojega nam je poslala učiteljica Mirjana Kraker.
  
"10. listopada 2012.g. Područna škola Žabno obilježila je Dane kruha u suradnji s crkvom sv. Antuna Pustinjaka Odra i KUD Hrvatsko srce Odra-Žabno na svečaniji način, u nazočnosti ravnateljice Osnovne škole Braća Ribar Sisak - gospođe Nade Berek, roditelja, djece i ostalih mještana sela Odra, Žabno, Staro Pračno - ispred crkve Svetog Antuna Pustinjaka Odra.

Obilježavanje je započelo svetom misom koju je predvodio župnik Mladen Vuk. Poslije svete mise na radost mnogobrojnih roditelja izveden je prigodan program koji su pripremile učiteljice i učenici Područne škole Žabno.

Postavljena je izložba učeničkih radova na temu "Zahvalimo se za plodove naše zemlje". KUD Hrvatsko srce Odra-Žabno, uz suradnju roditelja, učiteljica Područne škole i ostalih djelatnica škole, postavili su izložbu krušnih proizvoda, jesenskih plodova, različitog sjemenja, starih alata, onih koji su se koristili u obradi zemlje i pripremi kruha. Prostori su ukrašeni narodnim rukotvorinama.

Posebno je bila zanimljiva izložba likovne skupine Područne škole Žabno koji su, od bogatih jesenskih plodova s naših njiva, izradili prava umjetnička djela uz pomoć voditeljice likovne skupine - učiteljice Monike Bionda. Župnik Mladen Vuk blagoslovio je hranu i sve prisutne. Izložbene prostore obilazili su svi nazočni degustirajući ponuđene proizvode, obilje specijaliteta od brašna, slastica te najrazličitijih plodova rada čovjekovih ruku i darova zemlje.

Izložbene proizvode darivali smo Caritasu naše župe za siromašne obitelji.

Za prekrasan ugođaj hvala svim roditeljima, učenicima, učiteljicama i djelatnicima PŠ Žabno, članovima KUD Hrvatsko srce Odra Žabno, župniku Mladenu Vuku na uložen trudu u ostvarivanju našeg obilježavanja Dana kruha."

Mirjana Kraker, učiteljica PŠ Žabno