20. siječnja 2012.

Snješko od otpadnog materijala

Draga dječice, evo jedne prekrasne ideje kako možete napraviti snješka od otpadnog materijala, a nju nam šalje nastavnica tehničke kulture u OŠ "Vladimir Nazor" Đakovo - Sanja Vidović, mag. ing. stroj., zajedno sa svojim učenicima i svojom kolegicom - učiteljicom Anitom Mišković... Evo što nam pišu...

Budući da snijega nema, došli smo na ideju izraditi snješka od otpadnog materijala. Ekipa koje je sudjelovala u izradi su učenici posebnih odjela 4. i 5. razreda OŠ "Vladimir nazor" Đakovo s učiteljicama Anitom Mišković i Sanjom Vidović.

Da ne duljimo, krenulo je u sljedećim fazama:

1. Skupili smo kutije iz skladišta u našoj školi i hamer papir na kojima su nekada bili plakati, što se djelomično i vidi na slici.

Ovdje vidite Matu kako pomaže u lijepljenju hamera oko kutije. To nam je bio donji dio tijela snješka.


2. Za gornji dio i glavu smo također umotali kutije s hamer papirom.

3. Mato je bio uporan da ruke snješka budu od role hamer papira, tako da mu je želja ispunjena: zalijepili smo sve vrućim ljepilom - pomoću pištolja za vruće lijepljenje. Naravno, to sam uradila sama, jer je dosta opasno raditi s pištoljem.

4. Učenici su od starih novina počeli izrezivati kvadratiće i na srednji dio (trup snješka) lijepili prsluk.

5. Oči i usta su napravljeni od čepova (koje skupljamo svi zajedno), koje smo obojili crnim flomasterom, jer su čepovi za usta bili bijeli. Kosa je napravljena od izolacije s bakrenih vodiča, koju smo sačuvali i sada napokon upotrijebili.


6. Nos je napravljen od kolaž papira, umotan u stožac i zalijepljen.

Šešir je napravljen od hamer papira (ovo je jedan od 6 ranije napravljenih, a držimo ih u učionici tehničke kulture i po potrebi upotrebljavamo).

I još mašna, napravljena također od ostataka papira, kao modni dodatak našem snješku.

7. Skoro zaboravih - metla...

Napravljena od tuljaka za ubruse. Dva tuljka spojena su vrućim lijepljenjem, a gornji dio zarezan je škarama.

Još nam je ostalo da vas pozdravimo zajedničkom fotografijom u nadi da ćemo isto tako poslati sliku pravog snjegovića i nas u snijegu.

Sanja Vidović, mag. ing. stroj.