1. prosinca 2011.

Kako napraviti božićne čestitke...

Evo nekoliko lijepih ideja kako možete sami napraviti božićne čestitke, a fotografije i upute za njihovo pravljenje šalju nam Silva Jančula i Maja Devald, odgojiteljice u Područnom vrtiću "Zvončić" u Donjoj Motičini... Silvi i Maji puno hvala što svoje veliko znanje i umijeće dijele s nama, a koliko su one kreativne možete također vidjeti i u adventskom selu od papira, kojega su nam ranije poslale...

ČESTITKE OD KARTONA
POTREBNO:

- tvrdi karton
- karton za crtanje
- papir ili karton u boji
- fotokarton ili grubi karton
- svjetlucajući sprej
-zlatna folija
- zlatna olovka
- svjetlucajuća olovka

TIJEK IZRADE:

Od kartona u boji ili drugog materijala izrežite čestitku. Od čvrstog kartona izrežite šablonu u obliku zvijezde ili svijeće. Šablonu položite na čestitku i nacrtajte obrise. Za sjajs vijeće na čestitki šestarom nacrtajte krug i izrežite ga. Šablonom pokrijte mjesto na čestitki koje treba ostati bijelo, tek tada pošpricajte čestitku sjajnim sprejom. Za zvijezdu koja je uokolo pošpricana, šablonom za zvijezdu pokrijte odgovarajuće mjesto na čestitiki, a svjetlucajući sprej pošpricajte oko šablone. Nakon špricanja opet maknite šablonu i na izrezane figure nalijepite odostrag zlatnu foliju. S vrućim ljepilom dočarajte curenje voska.
----------------------------

ČESTITKE OD PAPRATI (desno)
POTREBNO:

- hamer (boja po izboru)
- list paprati (vrh)
srebrni ili zlatni sprej
------------------------------

ČESTITKE OD SJAJNOG KONCA - ANĐELI
POTREBNO:
- hamer
- sjajni konac
- šablona anđela
- komadić stiropora
- igla

TIJEK IZRADE:

Šablonu anđela s rupicama staviti na pripremljeni hamer te sve zajedno na stiropor. Pribadačama napraviti rupice (oblik anđela). Iglom i sjajnim koncem izraditi anđela.