15. studenoga 2011.

Dobro je činiti dobro: Uključimo se u projekt "Dječja košarica"

Draga dječice, sigurna sam kako se vi već naveliko radujete svetom Nikoli i svakodnevno razmišljate što će vam on donijeti... To je lijepo, ali voljela bih kada biste se ovih dana sjetili svih onih koji u nečemu oskudijevaju, a posebno obitelji s malom djecom, i svojim im malim doprinosom omogućili da se i oni mogu radovati "darovima sv. Nikole". U tom vam smislu toplo preporučujem jednu lijepu akciju - pod nazivom "Dječja košarica" - koju je pokrenuo Centar za dijete Osijek, ustanova koja djeluje u sklopu Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, a riječ je o prikupljanju pomoći za siromašne obitelji koje imaju djecu do treće godine starosti.

Pomoć se prikuplja u obliku dječje odjeće, obuće, opreme (kolica, krevetića, nosiljki, hodalica...), hrane, higijenskih artikala i novčanih priloga. Akcija je započela u listopadu a trajat će do prosinca, dok će se od prikupljenih sredstava oblikovati paketi i obiteljima darovati uoči blagdana sv. Nikole.

Stoga vas sve pozivam, a posebno one koji žive u Osijeku ili okolici, ali isto tako i u susjednim gradovima (Đakovo, Vukovar, Vinkovci, Beli Manastir, Županja, Našice, Valpovo, Donji Miholjac...) da se, posebno u sklopu svojih obitelji, škola i župa, uključite u ovu hvalevrijednu akciju, i time pomognete mnogima, ali i oplemenite sebe, jer je uistinu dobro činiti dobro. Sve prikupljeno možete donijeti osobno u Caritasovo centralno skladište u Osijeku, na Trgu Vatroslava Lisinskog bb (iza Rektorata; radno vrijeme: ponedjeljkom i četvrtkom od 8,00 - 12,00), ali isto tako, ako vam je to nezgodno, možete računati na to da će vozač Centra za dijete doći po prikupljeno i odvesti na predviđeno mjesto. U tom smislu, ako vam je tako lakše, možete se javiti meni na mail: zlatna.djeca@gmail.com, a ja ću onda dalje dogovoriti s vama i vozačem.  

Ako želite novčano pripomoći, to možete učiniti na ove brojeve žiro-računa:

Privredna banka d.d.
2340009-1110046082

Zagrebačka banka d.d.
2360000-1101350641

Uistinu je dobro činiti dobro, a vjerujem kako će "naše dobro" osjetiti mnoga dječica i tako radosno dočekati "darove svetog Nikole".