26. studenoga 2011.

Adventski kalendar 2011.

Draga dječice, sutra započinje vrijeme posebne - radosne, ali ozbiljne - priprave za Isusov rođendan, kojega nazivamo Došašće... To je vrijeme kada smo pozvani još se više truditi biti dobri, a također je i vrijeme kada svoju ljubav prema Bogu pokazujemo kroz mala odricanja i svakodnevno odlaženje na jutarnje mise - zornice. Kako bih vas u tome još više potaknula i učvrstila, priredila sam vam jedan "Adventski kalendar", u kojega svakodnevno možete, zakruživanjem "+" ili "-" bilježiti kako napredujete u svojim malim odricanjima i činjenju dobra... Sheme za njega možete u PDF formatu preuzeti OVDJE), a upute pročitajte nešto niže.


Da biste napravili ovakav Adventski kalendar, najprije trebate sheme isprintati na papire u boji (poželjno bi bilo da 1., 2. i 4. budu u ljubičastoj, a 3. u ružičastoj), izrezati ih i presaviti prema donjim slikovnim uputama. Tako ćete dobiti svaki dan u Došašću, od sutra do Božića, a na njegovoj gornjoj strani će se nalaziti datum, dok će se u unutrašnjoj strani nalaziti "upiti" vezani uz pohađanje zornica i činjenje dobrih djela. Vaš je zadatak svakodnevno, zaokružiti "+" ili "-", već prema tome jeste li ili niste toga dana bili na zornici i jeste li toga dana bili više dobri ili vas je ipak prevarilo, pa to i niste baš uspjeli biti...

Da bi to sve bilo na jednom mjestu, sve "dane" možete rasporediti po nedjeljama Došašća u redove ili stupce, te ih npr. pričvrstiti bumbačicama na "obučeni stiropor", zalijepiti na hamer, postaviti izravno na pano ili već negdje drugdje rasporediti, te sve ukrasiti po želji... U svakom slučaju, ovoga puta nije toliko naglasak na estetici, nego na tome da se svakodnevno trudimo biti što bolji... Vjerujem da ćete to uspjeti, samo je bitno truditi se... Sretno!