29. rujna 2011.

"Malo zrno" (Ksenija Grozdanić)

Draga dječice, književnica Ksenija Grozdanić je napisala novu pjesmicu - o malom zrnu pšenice, a nju velikodušno ustupa za objavljivanje na "Zlatnoj djeci". Pjesmica je veoma lijepa, topla i itekako prigodna za Dane kruha! U ime svih vas i u svoje ime, Kseniji najljepše hvala što taj svoj dar stvaranja dijeli s nama!

MALO ZRNO

Zrelo pšenično malo zrno
Melju u brašno bijelo il' crno.
Zatim ga stave u velike vreće
Gdje čeka da postane nešto veće.

I evo, gle, put pekare kreće,
I tu s kvascem raste od sreće,
I kao tijesto strpljivo čeka
Da oblikuje ga pekarska ruka.

I u trenu promijeni svoje lice
U kruhove, štrudle i kiflice,
I krene na put do tople pećnice
Gdje postaje čudo zlatne korice.

Poslije se smjesti na pekarske police
I mirom miriše duž cijele ulice,
Da jutrom obraduje dečke i curice,
Malo zrno iz klasa pšenice.
________

Osim što stvara krasna književna djela namijenjena dječici, Ksenija zajedno sa svojim suprugom Emirom vodi Glazbeno scensku udrugu "RI STARS", koja okuplja djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta iz Rijeke i okolice. (Više o udruzi možete vidjeti na njihovoj službenoj stranici - Ristars.com.)

Do sada su izdali 5 nosača zvuka: "ŠA-LA-LA-LA-LI", "ČAROBNA ZIMA", "ZAPLEŠIMO", "ŠKOLA I LJUBAV" - (dvostruki)  i "PROBUDI LJUBAV" (specijalno izdanje novih i festivalskih pjesama), kao i dječji glazbeni film - DVD izdanje pod nazivom "S.O.S. Glava u oblacima".

Autor glazbe i aranžmana je Emir Grozdanić, a tekstova Ksenija Grozdanić.
  
Pjevaju na manifestacijama u Rijeci i okolici, kao i na brojnim festivalima: "MALI SPLIT",  "SPLITSKI BISERI" , "ZADAR TEEN FESTIVAL", "JADERA", "ZEKO I POTOČIĆ", "NEKI NOVI KLINCI", "RADOST U PJESMI", "PROLJEĆE U CENTRU KAPTOL", "MALI KNIN FEST", "ASTRA"...
Kako biste barem malo imali uvid u djelovanje udruge, donosim vam slike naslovnica do sada izdanih nosača zvuka, a iz kojih se itekako vidi s koliko zadovoljstva i ljubavi stvaraju lijepu glazbu kojom obogaćuju mnoge. Želim im da ih ta stvaralačka energija i dalje prati, na njihovo zadovoljstvo i na zadovoljstvo svih onih koji ih rado slušaju...


 
Kako njihov rad konkretno zvuči možete čuti tako da kliknete na donje naslove i otvorite ili preuzmete te pjesme na svoje računalo, koje su tek djelić njihova ukupnog hvalevrijednog stvaralaštva. (Pored naslova pjesama se nalaze imena i prezimena izvođača...)

Pjesma nema granica.mp3 (izvodi MAURO PUGAR)
Od primorja do ravnice.mp3 (izvodi VIKTORIJA KONJAREVIĆ)
Što trebaš ti.mp3 (izvode PAMELA GROZDANIĆ i STEFAINE TROSKOT)
Amorova fora (izvodi INA ZAKŠEK)
Prijateljstvo (izvodi VALNEA SABLIĆ)
Želimo biti djeca (izvodi LAURA IVANČIĆ)