7. siječnja 2011.

Ekumenska čestitka svima koji danas slave Božić: Hristos se rodi!

Ekumenizam, odnosno zdravi dijalog i međusobno obostrano poštivanje svih kršćanskih denominacija, nešto je na čemu valja uvijek raditi, a temelj u tom zahtjevnom i često konkretno mukotrpnom i jalovom poslu, tražiti u licu Isusa Krista. U tom smislu, svim pravoslavnim vjernicima, kao i svim grkokatolicima i svima drugima koji danas slave otajstvo Kristova rođenja, od srca želim blagoslovljen Božić:

Hristos se rodi!

A za vas, draga dječice (i dragi odrasli), koji danas slavite Božić, priredila sam shemu za magnetni označivač stranica, na kojemu se nalazi slika istočne tradicije koja prikazuje Kristovo rođenje. (Kako bi mogao izgledati, možete vidjeti na OVOM ranije priređenom označivaču.) Također sam vam priredila shemu i za obični bookmark. Obje ih možete u PDF formatu preuzeti OVDJE.


Potrebno je isprintati gornju shemu na običan papir, a onda ju uzduž presaviti po sredini, kako se to vidi na pojašnjenju sa slike, potom u oba dijela, po cijeloj dužini i širini, ubaciti po komad magnetne folije (pripaziti da su glatke strane okrenute jedna prema drugoj), zatim sve spojiti prozirnom samoljepljivom folijom ili širokim selotejpom, odstraniti eventualni višak i učvrstiti rubove, te na kraju presaviti po širini. Takav će magnetni bookmark omogućiti sigurno i čvrsto označavanje stranica, bez bojazni od eventualnog ispadanja iz knjiga, kao što se to češće zna dogoditi uz obične označivače...


A budući da magnetnu foliju ne možete pronaći baš u svakoj trgovini, priredila sam vam i shemu  običnog označivača (gornja slika), koju je potrebno isprintati, izrezati, presaviti i po cijeloj površini prelijepiti samoljepljivom magnetnom folijom (ili širokim selotejpom), te dodatno još malo učvrstiti rubove.
SMG