15. prosinca 2010.

Šareni svijet Martine Nemet i njenih učenika

Izuzetno nadarena učiteljica i ilustratorica - Martina Nemet - koja kao učiteljica u boravku radi u OŠ "Antuna Mihanovića" u zagrebačkom naselju Dubec, poslala je na adresu Zlatne djece krasne likovne radove koje su napravili njeni učenici, a iz njih se itekako vidi umješnost ove talentirane djevojke. Iako će za sebe skromno reći da se samo honorarno bavi ilustracijom, valja istaknuti kako je Martina ilustrirala veoma lijepu i edukativnu slikovnicu pod nazivom Obnovljivi izvori energije, kao i istoimene radne listove, a njih možete vidjeti i preuzeti na stranici Moja energija. Ranije je radila i kao voditeljica likovne radionice za predškolce pri Međunarodnom centru za usluge u kulturi (MCUK), no zbog nedostatka vremena morala je odustati od toga, ali ipak povremeno vodi likovne radionice za razne uzraste djece i mladih. Također, s drugim prijateljima i prijateljicama, koji su po struci defektolozi, vodi Udrugu za djecu i mlade Pipilota.

Ovdje vam donosim deset sadržajno vrlo različitih i veoma kreativnih albuma koje je poslala Martina, i to, zbog ograničenosti prostora, samo kao skupne fotografije, dok cijele albume (uz njihovo pojašnjenje) možete pogledati u PDF formatu klikom na naslov albuma. Gotovo je sve radove radila s učenicima škole u kojoj sada radi, osim apstrakcija, koje su djelomično izradili i učenici OŠ "Dragutin Domjanić" u Sv. Ivanu Zelini, dok su ti isti učenici u cijelosti, dakako uz Martininu asistenciju, zaslužni za album s kartonskim maskama.

Martini najljepše zahvaljujem na ovim poslanim radovima i želim joj da i dalje s toliko ljubavi i kreativnosti radi posao koji, očigledno, jako, jako voli...

(šesti razred)

(drugi razred)

(šesti razred)  

(prvi razred)

(osmi razredi)

(šesti razred)

(peti razred)

(sedmi razred)

(prvi razred)

(osmi razred)