27. studenoga 2010.

Sv. Nikola biskup (6. 12.) - bojanke i razne ideje...

Draga dječice, uskoro će Blagdan sv. Nikole (6. 12.), blagdan za koji se vi najviše pripremate, čisteći svoje čizmice i stavljajući ih u prozor, kako bi ih sv. Nikola u noći, dok vi spavate, mogao napuniti raznim darovima. To su, draga dječice, lijepi običaji, ali nemojte nikada zaboraviti kako ne bi trebalo sve ostati samo na darovima i običajima, nego valja posebno razmisliti o onome dubljem što obično nikada ne vidimo na taj dan, a trebalo bi vidjeti. Sveti Nikola nam je, kao i uopće sveci, uzor kojega bismo trebali nasljedovati i svakodnevno tako oplemenjivati svoje živote. Zato vam ovdje najprije donosim nekoliko bojanki s likom sv. Nikole (ovdje ih možete preuzeti u PDF formatu: Sv. Nikola), a zatim vam želim pokazati zbog čega je on bio tako veliki i u čemu bismo ga trebali nasljedovati. Nadamo se kako će vam to pomoći da i sam blagdan proslavite onako kako bi to trebalo biti.


 
 

(Bojanke su preuzete sa stranice Coloriages Agogo (većina se nalazi i na stranici St. Nicholas Center.org, gdje se može pronaći mnoštvo informacija i ideja vezanih uz sv. Nikolu) i sa stranice Župa Bezgrešnog Srca Marijina, Slavonski Brod...)

Više bojanki s likom sv. Nikole možete pronaći OVDJE.
___________

Kliknite na sliku i pogledajte nekoliko ideja kako napraviti sv. Nikolu (St. Nicholas Center.org )...


A ako uzmete malo materijala u ruke, sigurna sam kako ćete u tren napraviti svakakve lijepe čizmice...

Ako, pak, želite naučiti kako nacrtati sv. Nikolu, samo slijedite upute sa slike (preuzeto sa stranice Hellokids.com.)


A ako želite napraviti ovakav oblik s likom sv. Nikole (kao ukras na radnom stolu),
samo isprintajte, izrežite i zalijepite donju shemu...


Ako želite napraviti ovakvu slagalicu od papira u kojoj se trebaju složiti četiri slike s likom sv. Nikole, pogledajte OVDJE.


Evo i nekoliko zadataka za mozganje vezanih uz blagdan sv. Nikole... Radni list je preuzet sa stranice Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije.


Pjesme i priče o sv. Nikoli možete pronaći OVDJE.