3. listopada 2010.

Zanimljivi šareni krugovi

Djeca se posebno vole igrati raznim elementima za građenje, koji, kada se kupuju, znaju biti prilično skupi. No, mnoge se lijepe igračke po načelu građenja mogu relativno lako napraviti. Npr. ovdje možete vidjeti kako načiniti lijepu igračku pod nazivom "Šareni kvadrat", a ovdje njoj sličnu...

Ovdje vam, pak, predstavljam zanimljive šarene krugove...


Takvi se zanimljivi šareni krugovi mogu formirati u razne oblike, kako se npr. može vidjeti na četiri gornje veće slike, a mogu se napraviti tako da se na tanjim kartonima izrežu krugovi u tri veličine (npr. 24 promjera 8 cm, 24 promjera 6 cm i 24 promjera 4 cm), a potom se obojaju i lijepe tako da se na veći krug nalijepi srednji, a na srednji manji, a zatim se svaki dobiveni krug zareže na četiri strane. 

Da bi pravljenje tih zanimljivih krugova bilo još lakše, za vas sam pripremila gotove sheme (četiri manje slike), koje je dovoljno isprintati na tvrđi papir (npr. 120 gramski) ili na naljepnicu A4 formata, pa na tvrđi papir, te zarezati na predviđenim mjestima. (Poželjno bi bilo, radi zaštite i dugotrajnosti, te krugove dodatno prelijepiti prozirnom folijom.)

(Fotografije i ideje su preuzete sa stranice Made by Joel.)